vragen

Hoeveel sessies heb je nodig ?


Zouttherapie is geen wondermiddel dat je zomaar hokuspokus geneest. Het is een 100% natuurlijke behandelingswijze die even tijd vraagt om het nodige resultaat te verkrijgen. Het aantal sessies verschilt per aandoening. Het varieert tussen de 5 – 30 sessies. 


Hoe werkt Halotherapie ?


De zoute lucht afkomstig van een medisch apparaat, wordt in een zeer lage concentratie in de zoutkamer geblazen.

Mensen zitten in deze ruimte en ademen het droge medicinale heel fijne zout in. Deze zoute lucht wordt via luchtwegen vervoerd tot in de kleinste longblaasjes. 

Eenmaal in de longen, lost het zout op en trekt het de kleine onzuiverheden aan die later worden opgehoest of die het lichaam tijdens metabole processen via de bloedbaan het lichaam weer verlaten.

De zouttherapie behandeling elimineert de kern van alle inflammatoire aandoeningen van de luchtwegen door het vernietigen van bacteriën en zo de gezondheid herstelt en het afweersysteem versterkt.


Welke kledij trek ik aan tijdens een sessie in de zoutkamer ?


In onze zoutkamer draagt u comfortabele warme kleding. Je kan ofwel witte sokken van thuis mee brengen of eventueel gebruik maken van overschoenen die bij ons te verkrijgen zijn. Wanneer u naar de Zoutkamer komt met huidproblemen is het raadzaam om kleding te dragen die de te behandelen plekken vrijlaat. De temperatuur in onze zoutkamer is het ganse jaar door ongeveer 18 graden. Om geen kou te krijgen is het raadzaam een dekentje mee te brengen, zodat je je tijdens de 45 minuten durende sessie kan toedekken.


Wat kunnen kinderen in de zoutkamer doen ?


Kindjes vinden het aangenaam om in het zout te spelen, net als aan zee in het zand... Eventuele oudere kinderen mogen gerust hun Ipad of Smartphone meebrengen om zich bezig te houden. Let wel dat het geluid moet afgezet worden !


Hoe kan ik een afspraak maken ?


Ga naar reserveren en klik op de formule die jou het best lijkt. Je krijgt dan een online agenda te zien met dagen en uren dat de zoutkamer nog vrij is. Reserveer een uur dat voor jou best uitkomt. Betaling kan bij ons ter plaatse.Nog een bijkomende vraag die niet vermeld staat ? Vul gerust onderstaand formuliertje in en we brengen je zo vlug mogelijk op de hoogte.